Vens Park och IP

Lördagen den 15 september 2018 invigdes Vens nya utegym och multisportplan – Vens Park och IP.

Hvens Byalag har tillsammans med föräldrar från Föräldrarföreningen under några år jobbat för att Ven ska få en samlingsplats för spontanidrott i form av en multisportplan.

I februari 2018 blev det känt att Landskrona kommun skulle satsa rejält på fritid och hälsa och Ven var en av dem som drog en rejäl vinstlott. Alla de idéer och ritningar som tagits fram under otaliga möten skulle nu bli till verklighet och ett önskemål lämnades in till Tom Sörensson på Kultur & Fritidsförvaltningen i Landskrona i maj.

Eftersom platsen som var tänkt till planen är en välbesökt och mycket vackert belägen plats var det viktigt att få en idrottsplats som passade in i landskapet. Ledorden för att få arkitekten att förstå hur vi önskade var: funktionellt, avskalat, trä, metall, enkelt och  smakfullt.

Att platsen skulle kunna nyttjas av så många som möjligt var också viktigt och togs i beaktning; utegymet har t.ex. redskap som riktar sig till seniorträning och multisportplanen har handikappingång. På planen kan man spela bland annat basket, minitennis, handboll och volleyboll. Det finns också några bänkar med en grillplats så att man kan träffas för en match och sedan äta tillsammans, och Vens Park och IP är mycket praktiskt beläget strax intill åretruntöppna toaletterna vid Tycho Brahe museet.

Det är kostnadsfritt för alla privatpersoner och man kan boka banan via MATCHi. Företag får vända sig till Landskrona stad för bokning av banan.