Den första samhällsnivån

Fredagen den 16 juni mellan 12:00 och 15:30 hålls ett seminarium i Röstånga med bland andra öborna Ulla Herlitz (Styrsö) och Hans Arén (Koster) om nödvändigheten av deltagande och engagemang i samhällsbyggandet av ”gräsrötterna”.

Ulla och Hans kom tidigare i år ut med en liten idéskrift som heter ”Den första samhällsnivån – lokal demokrati, planering och finansiering för hållbar utveckling” som de sammanställt på uppdrag av Hela Sverige Skall Leva. De vill med denna skrift stimulera till en idédebatt om hur den ideella, privata och offentliga sektorn kan samverka för och i ett gemensamt lokalt engagemang.

Har ni möjlighet, så skriv in detta i almanackan och delta i ett spännande och inspirerande tillfälle att få ögonen öppnade för möjligheterna att driva lokal samhällsutveckling även på vår ö.

Program
12.00 Vi bjuder på lunch från grillen
13.30 – 15.30 Seminariet – Den Första Samhällsnivån
Presentation av skriften och modellen – Ulla Herlitz och Hans Arén
Presentation av projektet ?Samverkan i Praktiken? Röstånga Utvecklings AB (svb) och Svalövs Kommun.
Öppet samtal – Lokalt samarbete – hur kan det utvecklas?

Alla som kommer får ett exemplar av boken ? Den första Samhällsnivån – lokal demokrati, planering och finansiering för hållbar utveckling? med sig hem. Den finns redan nu för nedladdning här.

Efter seminariet bjuder vi in till eftersits med mingel, samtal, snacks, musik och provsmakning av lokalproducerad öl.
På plats finns även representanter från Svalövs kommun, Social Innovation Skåne, Region Skåne, Hela Sverige Skall Leva, Leader, Mikrofonden Skåne, Coompanion, NÄTVERKET – Idéburen Sektor Skåne, Röstånga Ekoby m fl.

Sista anmälningsdag är den 12 juni, men var gärna snabba med anmälan då det är begränsat med platser. Arrangör är Centrum för publikt entreprenörskap och Röstånga tillsammans.

Hör av er till Sten-Åke så försöker vi att fixa samåkning.